In beeld

Cycloon Debbie blaast boten de kust op

De cycloon Debbie die dinsdag over de staat Queensland in het noordoosten van Australië raasde, heeft voor veel materiële schade gezorgd. Booteigenaren in de jachthavens aan de Oost-Australische kust stonden machteloos tegen de stormwinden van 260 kilometer per uur. Op veel foto's zijn boten te zien die zijn verwoest doordat ze door de storm op land zijn geworpen.
Moteleigenaar Dave Mcinnerney inspecteert de stormschade aan zijn motel aan de haven Shute Harbour in Airlie Beach, Queensland, in het noordoosten van Australië.
Dan Peled/AAP Image via Reuters
Een afgebroken boom in de haven van een resort op Hamilton Island, voor de kust van Queensland. Ook de schade aan de natuur is aanzienlijk. Veel bomen zijn uit de grond gerukt en er waren talloze overstromingen.
Jon Clements/Reuters
Een zeiljacht is het strand opgeblazen door cycloon Debbie in Airlie Beach, waar het oog van de storm passeerde. Op het piekmoment bereikte de storm windsnelheden van 260 kilometer per uur.
Dan Peled/AAP Image via Reuters
Debbie werd hiermee ingedeeld in de op een na zwaarste categorie 4.
Jon Clements/AFP
Deze tweemaster is op de kade terecht gekomen in de storm in Airlie Beach. Woensdag aan het eind van de middag (lokale tijd) zaten nog 63.000 huizen zonder stroom.
Dan Peled/AAP Image via Reuters
Een schip is op de rotsen gelopen van Whitsunday Island. De politie heeft twee gestrande vissers gered tijdens de storm.
Queensland Police Service
Er zijn geen doden gevallen door de storm. Het aantal gewonden is nog onbekend, meldden de autoriteiten woensdag.
Dan Peled/AAP Image via Reuters
In Shute Harbour bekijkt Bradley Mitchell op woensdagmorgen de stormschade aan de boot van zijn oom.
Dan Peled/AAP Image via AP
Veel gebieden zijn nog niet over de weg bereikbaar; de storm heeft op veel plaatsen de infrastructuur beschadigd.
Dan Peled/AAP Image via Reuters
De Australische autoriteiten hadden, voordat de orkaan de kust bereikte, 30.000 mensen opgeroepen hun huis te verlaten. Het zou om de grootste evacuatie sinds 1974 gaan. Toen verwoestte de orkaan Tracy grote delen van de stad Darwin.
Jon Clements/AFP
De aanblik van de haven op Hamilton Island. Volgens de autoriteiten belden in de getroffen staat Queensland ruim achthonderd mensen om hulp. Waarschijnlijk hebben meer mensen hulp nodig, maar communicatie is in sommige delen van de staat niet mogelijk.
Jon Clements/AFP