Mobiliteit

Langere files, geen verkeerschaos door sluiting van Schipholtunnel

De sluiting van de Schipholtunnel richting Den Haag heeft dinsdagochtend niet geleid tot chaos op de wegen. Wel stonden er langere files dan gebruikelijk, onder meer op de A9, de A4, de A5 en de N201. Ook toen de ochtendspits voorbij was, waren de wegen rond Amsterdam nog geenszins filevrij, meldde de ANWB. De bijna 700 meter lange Schipholtunnel werd maandagmiddag in de richting van Den Haag afgesloten, omdat in de middenbuis van de tunnel een brand woedde. Daarbij raakten zestig kabels voor onder meer het licht, de ventilatie en de camerabewaking beschadigd. Dat leidde in de avondspits tot een „enorm verkeersinfarct”, aldus de ANWB. De tunnelbuizen waar het verkeer doorheen rijdt, zijn niet beschadigd. Rijkswaterstaat houdt ze uit veiligheidsoverwegingen nog dicht voor verkeer. (NRC)