Recensie

Recensie Muziek

Donkere-keldersound van The Jesus & Mary Chain is terug

Negentien jaar gingen voorbij sinds het vorige album van de Schotse rockers The Jesus And Mary Chain. De langdurige sabbatical is te wijten aan de moeizame verhouding tussen de gebroeders Jim en William Reid. Ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar leven. Damage And Joy pakt vrij eenvoudig de draad op van The JAMC’s beproefde donkere-keldersound met gitaren als opgevoerde stofzuigers en slepende, lijzige zang. De Reid-broers blijven meesters van de melodieuze indiepopsong, met echo’s van Velvet Underground en T. Rex. „Can’t Stop The Rock”, beloven ze in het slotnummer. Gastzangeressen Sky Ferreira, Isobel Campbell (Belle and Sebastian) en zusje Linda Reid brengen een zonnetje in de duistere popsongs van de vechtende broers die elkaars talenten omhoog tillen.

Live: The Jesus and Mary Chain speelt op 19 april in Paradiso, Amsterdam