Recensie

Recensie Muziek

De gitaren raggen weer op tweede cd Circa Waves

De Britse band Circa Waves is populair in concertzalen, omdat hun muziek binnen enkele maten aanzet tot woest gespring en meezingen. Dat effect ontstaat door de gitaren, die hun akkoorden de zaal in sproeien en door de schreeuwzang van voorman Kieran Shudall, die ondanks zijn geprangde stijl nog melodieus klinkt ook. Nadeel aan Young Chasers (2015), hun debuut, was dat het zo geijkt klonk. De muziek paste in de traditie van Britse powerrock, zoals te horen bij Maccabees, Wolf Alice of Pigeon Detectives. Op Different Creatures worden de nummers steviger en gesmeerder uitgevoerd, maar het geluid is nog even voorspelbaar. De gitaren raggen, de zanger jammerklaagt, de drums beuken, maar de som der delen klinkt versleten. Behalve in het laatste liedje: ballade ‘Old Friends’ is schaamteloos sentimenteel en tegelijk innemend.

Concert: 17/4 Paradiso, Amsterdam.