Club van Elf

Vanaf 1 april niet meer roken in de rijen van pretparken

In de meeste Nederlandse pretparken en dierentuinen mag vanaf aanstaande zaterdag niet meer gerookt worden in de rij voor attracties, zo maakte de Club van Elf, waar 21 grote attractieparken bij zijn aangesloten, dinsdag bekend. Onder andere de Efteling, Walibi, Burgers’ Zoo en de Apenheul gaan het nieuwe rookverbod handhaven. De parken willen jonge bezoekers beschermen tegen de schadelijke effecten van sigarettenrook. Het zal wennen worden voor de gasten, erkent een woordvoerder van de Efteling. Het park benadrukt géén „rookpolitie” te gaan invoeren, maar mensen die in de rij roken in eerste instantie vriendelijk te verzoeken hun sigaret uit te maken. Slechts in het uiterste geval zal de Efteling ertoe overgaan weigeraars het park uit te zetten, maar men verwacht niet dat dit nodig zal zijn. (NRC)