Zuid-Soedan

Zes hulpverleners vermoord

In het door burgeroorlog geteisterde Zuid-Soedan zijn zaterdag zes hulpverleners gedood. Dat hebben de VN zondag in de Keniaanse hoofstad Nairobi bekend gemaakt, zonder te zeggen welke nationaliteit de slachtoffers hebben en voor welke organisatie ze werkten. Sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Zuid-Soedan eind 2013 zijn zeker 79 hulpverleners omgekomen. In Pibor raakten afgelopen week groepen jongeren van verschillende clans met elkaar slaags. Honderden burgers zochten bescherming bij de VN-basis. Na bemiddeling van de lokale gouverneur leek de zaak gesust. In het land, dat zes jaar geleden onafhankelijk werd, heerst hongersnood. Zo’n 7,5 miljoen mensen hebben dringend bijstand nodig, maar de regering houdt hulp naar sommige streken tegen. (Reuters)