Troost na een ellendig voetbalweekend: dit waren de mooiste goals

Na het verbijsterend vertoon van Oranje in Bulgarije is het tijd voor verlichting.

Steven Gerrard keerde terug op Anfield voor een benefietduel tussen legendes van Liverpool en Real Madrid (4-3). Clarence Seedorf scoorde niet, maar Stevie G. wel. En uit de geschiedenisboeken: het was dit weekend 27 jaar geleden dat Paolo Di Canio de beste goal uit zijn veelbesproken carrière maakte.

3. Cristiano Ronaldo (PORTUGAL v Hongarije 2-0)

Hij beleefde een prima pot met Europees kampioen Portugal tegen Hongarije. Afgelopen zomer nog een zeer vermakelijk duel op Euro 2016, nu een eitje voor CR7 en consorten. De wereldster scoorde uit een vrije trap en eerder op de avond in fijne samenwerking met Andre Silva:

2. Paulinho (Uruguay v BRAZILIË 1-1)

In tegenstelling tot niet een niet nader te noemen ander land, kan de Hans Jorritsma van Brazilië al naar Rusland om te gaan kijken naar de geschikte hotels voor de zomer van 2018. Brazilië sloeg donderdag (we trekken het interlandweekend erg breed) een aanval in en tegen Uruguay af en leidt nu fier in de Zuid-Amerikaanse poule. Neymar had een aandeel, maar niet voor de in China spelende Paulinho uithaalde:

1. Wilfried Zaha (Rusland v IVOORKUST 0-2)

Dit weekend onthulde het Duitse talent Nicklas Süle (Hoffenheim) dat de Turkse voetbalbond hem contacteerde om voor het Turks elftal te spelen. Niet dat hij connecties heeft met Turkije, maar zijn naam zou zo lekker Turks klinken. Wilfried Zaha is goed voor een iets minder vergezocht verhaal; hij groeide op in Engeland waar hij als groot talent gold, speelde twee interlands maar komt nu uit voor Ivoorkust; het land waar hij geboren is. Debuteerde voor beide landen toevallig tegen Zweden, en ronde dit weekend tegen Rusland een mooie solo af: