Kabinetsformatie

‘Schippers als enige informateur begeleider van onderhandelingen’

Verkenner Edith Schippers zal als enige informateur de onderhandelingen begeleiden over een nieuw kabinet met VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Andere opties zijn van tafel, bevestigen bronnen rond het Binnenhof aan het ANP. De naam van Schippers werd al genoemd, maar de partijen waren er nog niet uit. Zo werd door GroenLinks de mogelijkheid van een tweede informateur opengehouden. Die optie is inmiddels van tafel. Donderdag werd na gesprekken met Schippers besloten dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks serieus verder gaan onderhandelen over de vorming van een kabinet. Vorige week maakte Schippers, demissionair minister van Volksgezondheid, bekend dat zij niet terugkeert in een volgend kabinet. Deze maandag biedt ze haar verslag over de verkenning aan de Tweede Kamer aan. (NRC)