gokschuld

‘Patrick Kluivert gechanteerd door goksyndicaat’

Oud-topvoetballer Patrick Kluivert wordt sinds enkele jaren gechanteerd door een goksyndicaat. Dat meldde de Volkskrant op basis van „vertrouwelijke justitiële documenten” en eigen onderzoek. Kluivert, tegenwoordig directeur voetbalzaken van Paris Saint-Germain, zou een schuld hebben opgebouwd van ruim 1 miljoen euro.

De oud-aanvaller bouwde die schuld op door in 2011 en 2012 wekelijks te gokken op voetbalwedstrijden. Hij wordt sindsdien onder druk gezet zijn schuld af te betalen. Kluivert zou een deel van zijn schuld, die vorig jaar ruim 700.000 euro bedroeg, hebben afgelost. De leider van het goksyndicaat is volgens de Volkskrant Daniël van ’t H., die vorig jaar vastzat in Duitsland op verdenking van matchfixing.

Kluivert trainde in 2011 en 2012 het belofte-elftal van FC Twente. Hij zou toen hebben gegokt op wedstrijden van het eerste elftal en zo 15.669 euro hebben verdiend. Het gokken op wedstrijden was destijds nog niet verboden.

Justitie heeft geen aanwijzingen dat Kluivert betrokken was bij matchfixing. (NRC)