Woning drugscrimineel brandt af na mogelijke explosie

In 2014 werden er al twee auto’s op de oprit in de fik gestoken. Eigenaar Johan V. werd recent tot vier jaar cel veroordeeld.

De uitgebrande woning van Johan V. in Etten-Leur.
De uitgebrande woning van Johan V. in Etten-Leur. Foto Ginopress/ANP

In Etten-Leur is in de nacht van zaterdag op zondag een woning volledig afgebrand. Wat de brand heeft veroorzaakt is officieel nog niet bekend, maar de politie houdt sterk rekening met brandstichting. Getuigen hebben meerdere explosies gehoord, bevestigt een woordvoerder van de politie. In de loop van de middag is er na technisch onderzoek wellicht meer duidelijkheid.

Twitter avatar Politie_Breda Politie Breda eo De Politie assisteert de brandweer bij een middelgrote woningbrand aan de Ouwer in Etten-Leur. De brand begon mogelijk na een explosie.

De woning is eigendom van Johan V., die recent is veroordeeld tot vier jaar cel vanwege betrokkenheid bij drugssmokkel via de Rotterdamse haven, meldt BN/De Stem. Het is niet ondenkbaar dat zijn criminele achtergrond met het incident te maken heeft. Zijn zaak houdt verband met de zaak tegen Gerrit G., een douanier die verdacht wordt van het doorlaten van drugstransporten via de haven van Rotterdam.

De woordvoerder van de politie: “Over de eigenaar van de woning kunnen we nog niks zeggen, maar alle omstandigheden tellen er in mee dat we nu onderzoeken of er sprake is van brandstichting.” Daarbij ook dat er in 2014 twee auto’s uitbrandden op de oprit, zegt de woordvoerder.

Twitter avatar VRMWB Veiligheidsregio MWB Brandweer blust woning Ouwer #Ettenleur. https://t.co/pjxI6yf0cC

Sinds drie maanden staat het huis te koop voor een kleine 500.000 euro. Op het moment van de brand was het gezin van V. niet thuis, schrijft BN/De Stem.