Van Avermaet wint ook Gent-Wevelgem

Foto David Stockman / AFP

De Belgische Greg Van Avermaet heeft zondag de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem gewonnen. Tijdens de slotfase reed hij samen met Jens Keukeleire weg uit een groep van vijf. Peter Sagan, Niki Terpstra en Sören Kragh Andersen konden de renners niet meer inhalen. De eindsprint wist hij van Jens Keukeleire te winnen.

Twitter avatar GentWevelgem GentWevelgem It’s Greg again! 💪💪💪🏆 #GWE Gent-Wevelgem #UCIWT https://t.co/loccAgT1Ns

Als derde eindigde de Slowaak Peter Sagan die de wedstrijd vorig jaar nog won. Terpstra eindigde als vierde. Van Avermaet startte als favoriet. Vrijdag won hij al de wielerkoers E3 Harelbeke en eerder dit voorjaar de Omloop het Nieuwsblad.

Eerder op de dag won de Finse Lotta Lepistö de wedstrijd voor vrouwen. De beste Nederlandse was Chantal Blaak, zij eindigde op de negende plaats. Vorig jaar won ze de wedstrijd.

Twitter avatar GentWevelgem GentWevelgem Our Ghent-Wevelgem women’s podium 2017! #GWEwomen #UCIWWT https://t.co/oNqpM2PoBT