Dode en 15 gewonden bij schietpartij nachtclub Ohio

Rond half twee ‘s nachts werd geschoten in de Cameo Night Club in Cincinnati. Van een terroristisch motief lijkt geen sprake.

Politieauto's bij de nachtclub.
Politieauto's bij de nachtclub. Foto Reuters

Bij een schietpartij in een nachtclub in Cincinnati, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn zaterdagnacht één dode en vijftien gewonden gevallen. Dat melden lokale media. Volgens de politie hebben enkele slachtoffers levensbedreigende verwondingen.

Volgens de politie is het dodelijk slachtoffer een 27-jarige man. Eerder op de dag sprak de politie nog over veertien gewonden.

Rond half twee ‘s nachts werd geschoten in de Cameo Night Club aan de Kellogg Avenue, volgens WLWT5. Honderden mensen waren op dat moment binnen.

De politie sprak eerst van twee schutters, maar was later alleen maar zeker van één dader. Nog niemand is opgepakt. De politie heeft moeite om genoeg getuigen te vinden, omdat veel uitgaanspubliek is vertrokken en veel andere getuigen niet wilden praten met de politie.

Motief onduidelijk

Het motief van de schutters blijft vooralsnog onduidelijk. Er zijn geen aanwijzingen dat het om een terroristische actie gaat, aldus de politie:

Twitter avatar PaulNeudigate LtC. Paul Neudigate Update: Motive is still unclear but there are no indications this incident is terrorism related.

Er zouden vaker “incidenten” in de nachtclub hebben plaatsgevonden. “Maar dit is veruit het ergst”, zei een politiewoordvoerder tegen persbureau AP. De nachtclub zit op ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Cincinnati, de op een na grootste metropool van Ohio met twee miljoen inwoners.

Het schietincident komt minder dan een jaar na de dodelijkste mass shooting ooit in de Verenigde Staten. Toen vonden 49 mensen de dood in een homonachtclub in Orlando, Florida.