Wielrennen

Van Avermaet blijft maar winnen, nu E3 Harelbeke

Greg Van Avermaet moet alle krachten aanwenden om zijn landgenoten Philippe Gilbert (l) en Oliver Naesen in de E3 Harelbeke te verslaan.
Greg Van Avermaet moet alle krachten aanwenden om zijn landgenoten Philippe Gilbert (l) en Oliver Naesen in de E3 Harelbeke te verslaan. Foto Julien Warnand/EPA

Greg Van Avermaet heeft vrijdag de zestigste editie van de E3 Harelbeke gewonnen. De Belg van BMC was de sterkste na een koers over 206 kilometer, met daarin zestien hellingen. Na Omloop het Nieuwsblad is het al de tweede semiklassieker die Van Avermaet dit voorjaar op zijn naam schrijft. De olympisch kampioen kreeg op het podium gezelschap van twee landgenoten: Philippe Gilbert werd tweede en Oliver Naesen derde. Net als vele andere jaren werd het verschil gemaakt op de Oude Kwaremont. Op de 2.200 meter lange helling bleven de drie Belgen over van een grotere kopgroep, waarin favorieten als Tom Boonen en Peter Sagan ontbraken. Van Avermaet toonde zich een kleine 40 kilometer verder de snelste in de sprint. „De Ronde van Vlaanderen is het hoofddoel, maar het is goed om nu al twee van zulke zeges binnen te hebben”, zei de winnaar. (ANP)