Voetbal

Argentinië terug in race om deelname aan WK ‘18

Argentinië heeft met een zege op Chili een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. De Argentijnen versloegen in Buenos Aires concurrent Chili met 1-0 dankzij een benutte strafschop van Lionel Messi. Door de zege passeerde Argentinië Chili in de kwalificatiegroep van Zuid-Amerika en klom naar de derde plek die recht geeft op directe toegang tot de eindronde. Voor de wedstrijd stonden de ploeg van bondscoach Edgardo Bauza nog vijfde. Brazilië verstevigde zijn koppositie met een ruime overwinning op Uruguay van 4-1 in Montevideo. Paulinho scoorde drie keer en Neymar maakte één doelpunt, nadat Edinson Cavani Uruguay met een strafschop op 1-0 had gebracht. Het was de achtste zege op rij voor de ploeg van bondscoach Tite, die al vrijwel zeker is van kwalificatie voor het WK. Uruguay behield ondanks het verlies de tweede plaats, maar de achterstand op Brazilië liep op naar zeven punten. Colombia klom naar de vierde plaats door met 1-0 te winnen van Bolivia. Ecuador zakte naar de vijfde plaats na een 2-1 nederlaag tegen Paraguay. (ANP)