Media

Telegraaf-redactie roept De Mol op af te zien van overname

De redactieraad van De Telegraaf wil dat mediamiljardair John de Mol stopt met zijn pogingen de Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. In een brief aan de mediamagnaat stelt de raad dat TMG het meest gebaat is bij rust en dat die er „met een eventuele voortzetting van de overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis/VPE beslist niet zal komen.” Volgens de redactieraad heeft TMG, en met name De Telegraaf, de afgelopen maanden flink te lijden gehad van de overnamestrijd tussen Talpa – het mediabedrijf van De Mol – en het Vlaamse Mediahuis. TMG wil in zee gaan met de Belgen, hoewel De Mol een hoger bod heeft uitgebracht. De brief van de redactieraad kan overigens niet op goedkeuring rekenen van alle redactieleden van de krant. De standpunten uit de brief zouden niet eerst zijn overlegd met de redactie. (NRC)