Maaskant maakt seizoen af bij Go Ahead Eagles

Hij volgt Hans de Koning op, die eerder deze week werd ontslagen vanwege de slechte resultaten van de club.

Maaskant tekent in Deventer een contract tot het einde van het seizoen.
Maaskant tekent in Deventer een contract tot het einde van het seizoen. Foto Kay in 't Veen/ANP

Robert Maaskant is de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen. Dat maakt de eredivisieclub zaterdag via de officiële kanalen bekend. Maaskant (48) volgt Hans de Koning op, die deze week werd ontslagen vanwege de slechte resultaten van de club.

Technisch manager Dennis Bekking is blij met de komst van Maaskant:

“In de strijd om lijfsbehoud hebben we behoefte aan een ervaren trainer, die beschikt over veel power en gogme. Robert is bij uitstek iemand die in korte tijd iets teweeg kan brengen. Iets wat we nodig hebben, aangezien het een samenwerking van maximaal elf wedstrijden betreft.”

Eerder was Maaskant hoofdtrainer van RBC Roosendaal, Willem II, FC Groningen, NAC Breda, Columbus Crew, Texas Dutch Lions (Verenigde Staten), Dinamo Minsk (Wit-Rusland) en Wisla Kraków (Polen). Twee jaar geleden keerde hij terug bij NAC Breda als trainer en technisch manager. Hij werd in oktober 2015 ontslagen.

Maaskant maakte bij Go Ahead Eagles in 1989 als speler zijn debuut in het betaald voetbal. De club staat momenteel laatste in de eredivisie met twee punten achterstand op nummer 17 ADO Den Haag. Maaskant heeft er vertrouwen in dat het gat te dichten is:

“Er ligt een immense sportieve opgave, maar tegelijkertijd zijn in mijn ogen alle middelen aanwezig om de klus te klaren. De staf, de spelersgroep, de betrokken achterban, de medewerkers en vrijwilligers; iedereen is zich doordrongen van het feit dat we het grote doel – handhaving – alleen met z’n allen kunnen bereiken.”