In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Voor de zonnepiramide in de historische Mexicaanse stad Teotihuacan wordt met een ceremonie het begin van de lente gevierd.
Henry Romero/Reuters
Een kind loopt met het kadaver van een geit. In het noorden van Kenia verbranden dorpelingen kadavers van hun vee dat is gestorven door de droogte. Hiermee hopen ze een uitbraak van ziektes te voorkomen.
Goran Tomasevic/Reuters
Begrafenis in Derry van Martin McGuinness. De oud-vicepremier van Noord-Ierland en voormalig IRA-lid was in de jaren 90 betrokken bij de Goede Vrijdag-akkoorden die een vreedzaam, stabiel en democratisch Noord-Ierland mogelijk maakten.
Paul Faith/AFP
In het Duitse ruimte- en luchtvaartonderzoeksinstituut DLR in Jülich is met xenon-lampen een kunstzon gebouwd waarmee zonne-energie bestudeerd wordt.
Caroline Seidel/DPA via AP
Langs de weg in Tshimaiyi in Congo liggen schedels van slachtoffers van recente gevechten tussen regeringstroepen en milities.
Aaron Ross/Reuters
Een jonge man zit met zijn koopwaar op de stoep tussen de bloedvlekken na mortierbeschietingen door IS in de wijk Al-Risala in West-Mosul.
Ahmad Al-Rubaye/AFP
Nederlandse militairen vertrekken van vliegbasis Eindhoven naar Litouwen. Ze maken deel uit van de NAVO-missie ‘Enhanced Forward Presence’ in de Baltische staten en Polen.
Niels Wenstedt/ANP
Woensdagmiddag reed een auto op de voetgangers op Westminster Bridge in, waarna de bestuurder uitstapte en probeerde het Britse parlementsgebouw binnen te komen. Hij stak een politieagent neer en werd vervolgens neergeschoten. Voor de ingang wordt de aanslagpleger onder schot gehouden. Onder de voet van de agent ligt het mes van de aanvaller. Zowel de dader als de neergestoken politieagent overleden aan hun verwondingen.
Stefan Rousseau/PA via AP
Een vrouw ontfermt zich over een van de slachtoffers op de Westminsterbrug in Londen. In totaal vielen bij de aanslag vijf doden inclusief de dader. Veertig mensen zijn gewond geraakt.
Toby Melville/Reuters
Op 16 april 2014 zonk de Zuid-Koreaanse ferry Sewol met ruim 476 passagiers aan boord. Bij de ramp kwamen 304 mensen, vooral scholieren, om het leven. Het is een van de grootste scheepsrampen in Zuid-Korea geweest. Na drie jaar is deze week het schip eindelijk geborgen.⠀
Park Geun-Hye/AFP
Zichtbaar in zijn sas zit president Trump achter het stuur van een vrachtwagen bij een bijeenkomst met truckers op het Witte Huis.
Jim Watson/AFP
Een brand verwoestte maandag in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince de grootste markt van de stad.
Dieu Nalio Chery/AP
Een jongen fietst door een straat in een recent bevrijde wijk in West-Mosul. In de verwoestende strijd om het westelijk deel van Mosul, met de oude binnenstad met smalle straten en stegen, zitten veel burgers gevangen tussen de strijdende partijen.
Felipe Dana/AP
Een familielid rouwt bij de in dekens gewikkelde lichamen van omgekomen burgers in de strijd om West-Mosul.
Aris Messinis/AFP
Voor de Libische kust drijft het lichaam van een verdronken migrant in zee. Bij twee bootongelukken in de Middellandse Zee zijn donderdag mogelijk 200 migranten om het leven gekomen, zo meldt de Spaanse hulporganisatie Pro-Activa Open Arms.
Yannis Behrakis/Reuters
Een verdoofde neushoorn in de Tsjechische dierentuin van Dvur Kralove wordt ontdaan van zijn hoorn. Zijn verzorgers gingen hier toe over nadat stropers in een Franse dierentuin twee weken geleden een neushoorn doodden om vervolgens zijn hoorns te stelen. Die brengen op de zwarte markt veel geld op.
Simona Jirickova/Zoo Dvur Kralove via AP
Junior skispringers pauzeren tijdens een training in Planica, Slovenië. Het kleine land van twee miljoen inwoners behoort op de skischans tot de wereldtop.
Jure Makovex/AFP
In Um al-Zamool in de Verenigde Arabische Emiraten is de bedreigde antilopesoort de Arabische oryx uitgezet in zijn natuurlijke habitat. Toen de diersoort dreigde uit te sterven werd een beschermingsplan opgezet door voormalig staatshoofd Sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan. Dat resulteerde in een reservaat bij Um al-Zamool waar momenteel 155 exemplaren leven.
Karim Sahib/AFP
Disneyland Paris (voorheen Euro Disney) in Marne-la-Vallee viert deze week zijn 25ste verjaardag.
Benoit Tessier/Reuters
Op de kunstbeurs Art Basel in Hong Kong trekt het werk van de Chinese kunstenaar Shen Shaomin veel aandacht van de bezoekers. Zijn installatie 'Summit' bestaat uit levensechte opgebaarde lichamen van de grote communistische leiders, zoals Fidel Castro, Lenin, Mao, Kim Il-Sung en Ho Chi Minh.
Anthony Wallace/AFP