Tbs’er aangehouden na vondst twee doden in Arnhems hotel

Het gaat om een man van 47, zonder vaste woonplaats. De doden zijn de 71-jarige hotelier en een vrouw van 73.

Archiefbeeld van het hotel waar de lichamen werden gevonden.
Archiefbeeld van het hotel waar de lichamen werden gevonden. Foto Google Streetview

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de vondst van twee doden in een voormalig hotel in Arnhem. De 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats meldde zich vrijdagavond zelf op het bureau. Hij zit vast voor nader verhoor.

Update 16.40 uur: De arrestant blijkt een tbs’er uit een kliniek in Almere te zijn. Dat heeft het Openbaar Ministerie zaterdag bevestigd. Hij is in 2006 veroordeeld voor een geweldsdelict. Het OM wilde hier zaterdag geen details over geven.

In het kader van zijn tbs-behandeling verrichte de man werk buiten de kliniek. Op 15 maart keerde hij niet terug en sindsdien was de Landelijke Eenheid naar hem op zoek. Het ministerie van Veiligheid en Justitie verklaarde zaterdagavond tegenover persbureau ANP onderzoek te gaan doen naar de behandeling van de tbs’er.

Doodsoorzaak niet bekend gemaakt

De slachtoffers werden donderdagavond gevonden nadat de agenten op een melding van een luid alarm waren afgekomen. Binnen werden de lichamen gevonden van Benny Peters, de 71-jarige eigenaar van het hotel, en een vrouw van 73. Hoe de twee om het leven zijn gekomen, wil de politie nog niet zeggen. Volgens het OM kenden de twee slachtoffers elkaar voor zover bekend niet.

De 47-jarige verdachte was volgens de politie al in beeld als verdachte. Of het lange bloedspoor dat vrijdag aan de andere kant van de Arnhemse binnenstad werd gevonden iets met de zaak te maken heeft, is nog altijd onduidelijk. De politie heeft in Arnhem de hele dag groot onderzoek naar de twee zaken gedaan.