Twee doden in voormalig hotel in Arnhem

De politie vermoedt een misdrijf. Mogelijk is er een link met een kilometerslang bloedspoor, verderop.

Het hotel waar de lichamen werden gevonden.
Het hotel waar de lichamen werden gevonden. Foto Google Streetview

De politie onderzoekt de dood van twee mensen in een voormalig hotel aan de rand van de Arnhemse binnenstad. Vermoedelijk zijn zij door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie vrijdag. Over de identiteit van de doden is weinig bekendgemaakt, behalve dat het gaat om een man en een vrouw.

Agenten vonden de lichamen nadat rond 19.30 uur een melding was binnengekomen dat er een “luid alarm” af ging. Wat voor alarm het betrof, wilde de politie niet zeggen, maar het gaat niet om een overvalalarm.

In het hotel werd naast de lichamen ook een aantal honden aangetroffen, die zijn opgevangen door de dierenambulance. Hoewel het hotel officieel gesloten was, hebben anonieme bronnen tegen De Gelderlander gezegd dat er nog geregeld logees verbleven.

Veel onduidelijk

De identiteit van de slachtoffers wordt nog niet bekendgemaakt omdat de nabestaanden nog niet op de hoogte zijn gebracht van hun overlijden. De families blijken moeilijk te vinden. Onduidelijk is volgens de politie welke relatie de twee doden hadden.

Rond de tijd dat in het hotel het alarm af ging, reed in de buurt een man op een scooter. De politie hoopt hem te spreken, omdat hij een getuige zou kunnen zijn. Ook andere ooggetuigen worden opgeroepen zich te melden.

Bloedspoor

Vrijdagochtend werden aan de andere kant van de Arnhemse binnenstad op verschillende plekken bloedsporen gevonden. Volgens De Gelderlander ligt het bloed verspreid over een afstand van zo’n twee kilometer. De politie kan dat niet bevestigen.

Waar het bloed vandaan kwam is nog onduidelijk. Hoewel er nog geen aanwijzingen zijn dat de zaken verband houden, wordt die mogelijkheid in het onderzoek wel opengehouden.