De Thuiskok: Tomaten-paprikasoep

Dat het Voedingscentrum wil dat we meer brood eten, daar ben ik een groot fan van. En niet alleen als ontbijt of lunch, maar ik vind het juist ook een fijne toevoeging bij een warme maaltijd, bijvoorbeeld om mee te dippen in een lekkere saus of een warme soep.

Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat. Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten. Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.

Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 2 eetlepels olie en royaal tijm toe. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door. Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ongeveer 10 minuten bruin. Pel de ui en het andere teentje knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig. Voeg de tomaten en paprika’s toe met 200 ml water en het stuk bouillontablet. Breng dit aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee. Geef het knoflookbrood bij de soep.