Overnamestrijd

Oproep redactieraad van De Telegraaf aan John de Mol: begraaf de strijdbijl

De redactieraad van De Telegraaf wil dat John de Mol stopt met zijn pogingen Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. In een brief aan de ondernemer schreef de raad donderdag dat TMG op dit moment het meest gebaat is bij rust en dat die er „met een eventuele voortzetting van de overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis/VPE beslist niet zal komen”. Talpa, het bedrijf van De Mol, is al maanden verwikkeld in een strijd met het Vlaamse Mediahuis om de overname van TMG. Volgens de redactieraad heeft TMG, en met name De Telegraaf, daar flink van te lijden gehad. TMG wil in zee met de Belgen, hoewel De Mol een hoger bod heeft uitgebracht. De Mol ving eerder deze week bot bij de Ondernemingskamer. Hij probeerde via de rechter een plek af te dwingen aan de onderhandelingstafel. De rechter ging daar niet in mee. (ANP)