Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto iStock
 1. Waarom de Russen voorop lopen in cyberwarfare


  Adjunct-chef Economie John Hoogerwaard leest op Buzzfeed waarom de Russen voorop lopen met cyberwarfare en waarom vooral hun aanvallen op stroomnetten deskundigen zorgen baren.

 2. Krijgt Israël een gedachtepolitie?

  Derk Walters tipt dit verhaal uit Haaretz. Minister van Strategische Zaken Erdan wil lijsten aanleggen van Israëliërs die een boycot tegen hun eigen land steunen. Dit zou neerkomen op het invoeren van een gedachtepolitie.

 3. In Turkije geeft iedereen elkaar aan


  Mooi verhaal van FT over de informanten van president Erdogan, vindt correspondent Toon Beemsterboer. Nu de politieke polarisatie in Turkije toeneemt, geven vrienden, collega’s en zelfs geliefden elkaar aan bij de autoriteiten.

 4. Armoede verlichten met blockchain

  Tip van techredacteur Wouter van Noort uit Futurism: Hoe het World Food Programme blockchain (de technologie achter bitcoins) gebruikt om geld veiliger en transparanter uit te delen aan hongerige mensen.

 5. De grootste bedreiging voor Egypte is niet ISIS


  Elk half jaar komen er een miljoen Egyptenaren bij, leest Carolien Roelants in Newsweek. Scholen en arbeidsmarkt kunnen bevolkingsgroei niet aan, met potentieel rampzalige gevolgen voor het land.