België

Man rijdt met hoge snelheid winkelstraat Antwerpen in

De politie in Antwerpen heeft donderdag een man aangehouden die mogelijk een aanslag wilde plegen. De man reed met hoge snelheid door de Meir, de hoofdwinkelstraat van de Belgische stad. Diverse mensen moesten opzij springen, niemand raakte gewond.

Pogingen van militairen om de man tot stoppen te dwingen mislukten aanvankelijk. De chauffeur negeerde een stopteken en reed door rood licht. Een zwaarbewapende politie-eenheid wist hem later te onderscheppen.

Het federaal parket meldt dat de chauffeur een 39-jarige man is met de Franse nationaliteit en van Tunesische afkomst. Bij zijn arrestatie droeg hij een camouflagepak. Bij het onderzoek van de auto zijn diverse wapens aangetroffen, waaronder een riotgun, diverse steekwapens en een bidon met onbekende inhoud.

Het is nog onduidelijk waarom de man met hoge snelheid door de Meir reed. Bij zijn arrestatie bleek hij onder invloed, waardoor hij nog niet te verhoren was. Volgens De Standaard zat de man woensdagavond korte tijd vast omdat hij geen geldige papieren had. De politie vermoedde ook dat hij zijn vriendin mishandeld had. De verdachte zou niet op een lijst staan van geradicaliseerde personen. Wel heeft hij vastgezeten in verband met drugs, verboden wapenbezit en geweld. (NRC)