Banenverlies

Royal Bank of Scotland sluit 180 filialen in Verenigd Koninkrijk en Ierland

Royal Bank of Scotland (RBS) gaat 180 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland sluiten. Door deze maatregel zullen bijna zevenhonderd banen verloren gaan. Dat heeft RBS donderdag bekendgemaakt. Het gaat om 158 Britse filialen en 22 in Ierland. Volgens RBS maken klanten steeds meer gebruik van internet bij het doen van hun bankzaken. Het concern ziet zich mede daardoor genoodzaakt de filialen te sluiten. In de afgelopen jaren werden ook al veel lokale vestigingen gesloten door RBS. De bank is voor 73 procent in handen van de Britse overheid. Royal Bank of Scotland moest tijdens de crisis met tientallen miljarden aan staatssteun gered worden van de ondergang. Vorig jaar heeft de bank voor het negende jaar op rij verlies geleden. (ANP/Bloomberg)