VS verslaan Puerto Rico, winnen wereldtitel honkbal

De tot nu toe ongeslagen Puerto Ricanen wisten met geen mogelijkheid te winnen. Ze verloren uiteindelijk met 8-0.

Foto Mark J. Terrill/AP

De Verenigde Staten hebben op woensdagavond de World Baseball Classic (WBC) gewonnen. Met een stand van 8-0 wisten zij Puerto Rico gemakkelijk achter zich te laten, meldt persbureau AP. Het is de eerste wereldtitel voor de VS sinds het officieuze WK honkbal in 2006 van start ging. Het team van de VS koos een goed moment voor revanche: in de poulefase werd het nog door Puerto Rico verslagen met 6-5, deels door het optreden van Toronto Blue Jays-pitcher Marcus Stroman.

Ook Stroman revancheerde zich tijdens deze wedstrijd. In zes innings werd er geen bal van de werper geraakt en hij schakelde drie slagmannen van het Puerto Ricaanse team uit. Aan het einde van de wedstrijd werd hij dan ook tot meest waardevolle speler (MVP) verkozen. “Het was een hele speciale ervaring”, zei hij na de wedstrijd tegen persbureau Reuters.

Lees ook: Nederland verliest na extra innings in de halve finale World Baseball Classics

In de derde inning aan Amerikaanse zijde wist het team met een homerun de stand op 2-0 te zetten. Tijdens de vijfde inning werd de score nog eens verdubbeld, en na drie runs in de zevende inning waren de kansen voor Puerto Rico verkeken.

Puerto Rico

Puerto Rico was tot de finale ongeslagen op het WK. Het is de tweede keer dat het land tweede wordt op het kampioenschap: bij de vorige editie in 2013 werden ze in de finale verslagen door de Dominicaanse Republiek. Puerto Rico schakelde op zondag nog Nederland uit in de halve finale.