De Thuiskok: Mosselen met sinaasappel

Het kookboek van het Voedingscentrum staat vol met gerechten die je elders ook tegenkomt. Slechts in een heel enkel geval weten de recepten te verrassen. Dit is een van de weinige recepten waarbij dat is gelukt. Een avondmaaltijd met mosselen, bosui en sinaasappel waarbij je het beste sperziebonen en (volkoren) stokbrood kunt serveren.

Volgens het Voedingscentrum kun je het beste bakken in onverzadigde vetten zoals olie, vloeibare margarine of vloeibaar bak- en braadvet omdat die goed zijn voor je bloedvaten. Verzadigde vetten zijn dat juist niet en daarom wordt roomboter, kokosvet en hard bak- en braadvet afgeraden.

Laat de mosselen uitlekken. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd hem in blokjes. Snijd het teentje knoflook klein. Verwarm in een wok of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten. Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee. Voeg wat geraspte sinaasappelschil en de blokjes sinaasappel toe. Maak op smaak met wat peper.