In beeld

Nieuwe Kamerleden geïnstalleerd

In de plenaire zaal van de Tweede Kamer werden donderdagmiddag de 150 gekozen Kamerleden beëdigd. De Kamer nam woensdag nog afscheid van 71 leden. Donderdag werden er 58 volledig nieuwe Kamerleden geïnstalleerd.
VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte legt de eed af in de Tweede Kamer. Tot hij - waarschijnlijk als premier - zitting neemt in een volgend kabinet, bekleedt Rutte een dubbelfunctie. In totaal acht bewindslieden van het kabinet-Rutte II keren terug in de Kamer en combineren tot er een nieuw kabinet is geformeerd dus twee functies.
ANP / Remko de Waal
De drie Kamerleden van Denk (Selçuk Öztürk, Farid Azarkan en Tunahan Kuzu) bleven aan het begin van de beëdiging staan uit protest tegen de nieuwe indeling van de plenaire vergaderzaal. De Denk-fractie is ontevreden over hun plek, die te veel achterin zou zijn en niet aan een gangpad zit.
ANP / Remko de Waal
Thierry Baudet, de fractievoorzitter van Forum voor Democratie, legt de eed af. Op de achtergrond is SGP-voorlichter Menno de Bruyne.
ANP / Remko de Waal
Sophie Hermans (VVD) , bij haar beëdiging als Kamerlid. Tijdens de kabinetsperiode was zij de politiek assistent van premier Mark Rutte.
ANP / Remko de Waal
GroenLinks-leider Jesse Klaver na de beëdiging met oud-GroenLinks-leider Bram van Ojik, die terugkeert in de Tweede Kamer.
ANP / Jerry Lampen
Een onderonsje tussen Lilian Marijnissen (SP), Sandra Beckerman (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA).
ANP / Jerry Lampen
Thierry Baudet (Forum voor Democratie) met de fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol.
ANP / Jerry Lampen
Tijdelijk demissionair minister van Financiën én Kamerlid: PvdA'er Jeroen Dijsselbloem.
ANP / Remko de Waal
De net beëdigde leden van de SP-fractie poseren voor een groepsfoto.
ANP / Jerry Lampen
Beëdiging van Theo Hiddema, het tweede lid van de Kamerfractie van Forum voor Democratie.
ANP / Remko de Waal
Alexander Pechtold (D66), Mark Rutte (VVD), Halbe Zijlstra (VVD) en Lodewijk Asscher (PvdA) in gesprek na hun beëdiging.
ANP / Bart Maat
PvdA-leider Lodewijk Asscher tijdens zijn beëdiging. Asscher moet verder met een negenkoppige fractie.
ANP / Remko de Waal
Twee nieuwelingen van 50Plus in de Tweede Kamer: Martin van Rooijen en Corrie van Brenk. De 74-jarige Van Rooijen was eerder Kamerlid voor het CDA, tussen 1977 en 1980.
ANP / Bart Maat