Hoge omzet Basic-Fit, veel nieuwe sportscholen gepland

De budgetketen wil vooral groeien in Frankrijk, waar nu nog relatief weinig sportscholen zijn.

Een Basic-Fit sportschool
Een Basic-Fit sportschool Jeroen Jumelet/ANP

Fitnessbedrijf Basic-Fit heeft in 2016 een omzet gedraaid van 259 miljoen euro, een toename van meer dan 25 procent. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend in haar jaarverslag. De budgetketen leed door eenmalige kosten wel een verlies van 32 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 23 miljoen.

Opvallend is dat Basic-Fit in het jaarverslag schrijft groot in te zetten op nieuwe clubs in Frankrijk. Het bedrijf zet daarmee de ambitieuze groeistrategie van de afgelopen jaren door. De keten wil dit jaar rond de honderd clubs openen, waarvan grofweg zeventig in Frankrijk.

In Nederland wil het bedrijf vanaf nu ongeveer elk jaar tien clubs openen, totdat er 250 filialen zijn. Op dit moment heeft Basic-Fit in Nederland 148 vestigingen en iets meer dan zeventig in Frankrijk. In totaal heeft Basic-Fit 419 clubs en 1,2 miljoen leden, vooral in de Benelux.

Lees ook: Basic-Fit lijkt steeds beter in vorm te raken

Topman René Moos zei tegen ANP dat er nog veel kansen liggen op de Franse markt. Dat zou vooral komen door het beperkte aanbod dat er op dit moment is. Slechts 7 procent van de bevolking gaat op dit moment naar de sportschool.

Basic-Fit verwacht verder dit jaar voor het eerst een positief bedrijfsresultaat te draaien. Het bedrijf stapte in juni 2016 naar de beurs, een van de eenmalige kostenposten die de winst afgelopen jaar omlaag haalde.

Lees ook: Drillen in het donker: dit is de wereld van de nachtfitness