Faillissement

Oud-spaarders Icesave en DSB krijgen een extraatje

Ongeveer 18.000 oud-rekeninghouders van DSB en Icesave krijgen nog extra compensatie. Gemiddeld gaat het om 140 euro, zo heeft demissionair minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) woensdag gemeld. Het bedrag is een vergoeding voor rente die de spaarders misliepen rondom het faillissement van beide banken. Na het omvallen van de bank van ondernemer Dirk Scheringa in 2009 en het IJslandse Icesave een jaar eerder kregen Nederlandse klanten hun spaargeld tot 100.000 euro terug. Die bedragen werden vergoed uit het depositogarantiestelsel. Onderdeel van die regeling is dat spaarders na drie maanden wachten ook rente krijgen over hun spaargeld. Er was echter onenigheid tussen spaarders en toezichthouder DNB over het moment waarop die teller begon te lopen. (NRC)