World Baseball Classic

Nederlandse honkballers in halve finale onderuit tegen Puerto Rico

De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van de World Baseball Classic te halen. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens verloor in Los Angeles van Puerto Rico: 3-4. De beslissing viel pas in de elfde inning. Wladimir Balentien had Nederland al in de eerste slagbeurt met een homerun op een voorsprong van 2-0 gebracht. Het nog altijd ongeslagen Puerto Rico trok de stand direct gelijk via een klap over de hekken van Carlos Correa. De startende pitcher Rick van den Hurk moest in de tweede inning nog een homerun incasseren. Balentien zette in de vijfde inning de 3-3 op het scorebord, waarna het zenuwenspel pas in de tiebreak, met direct de eerste twee honken bezet, werd beslist. Nederland werd in 2013 in de halve finale uitgeschakeld door de Dominicaanse Republiek. (ANP)