Voetbal

Wilmots na ontslag bij Rode Duivels nieuwe bondscoach bij ‘Olifanten’ van Ivoorkust

Foto AFP

Marc Wilmots wordt de nieuwe bondscoach van Ivoorkust. Dat maakte de bondsvoorzitter van het Afrikaanse land woensdag bekend. De Belgische oud-topvoetballer is de opvolger Michel Dussuyer. De Fransman stapte in januari op nadat Ivoorkust in de Afrika Cup niet verder kwam dan de groepsfase. Wilmots tekent volgens Afrikaanse media een contract bij ‘de Olifanten’ tot en met de Afrika Cup van 2019. De 48-jarige coach kwam in 2009 bij de nationale ploeg als assistent van Dick Advocaat. In 2012 werd hij zelf bondscoach. Onder zijn leiding bereikte België de kwartfinale bij de WK 2014, waarin het verloor van Argentinië. Na de uitschakeling bij de EK vorig jaar (kwartfinale tegen Wales) volgde ontslag voor Wilmots. (ANP)