Voetbal

Trainer Hans de Koning ontslagen bij Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft trainer Hans de Koning per direct ontslagen. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de club. Momenteel bezetten de Deventenaren de achttiende plaats in de Eredivisie. Volgens de directie zijn de club en De Koning vanochtend „in goed overleg” uit elkaar gegaan. Technisch manager Dennis Bekking vindt dat de resultaten van de afgelopen maanden „geen reden gaven om aan te nemen dat de neerwaartse spiraal omgebogen zou worden”. De Koning trad vorig jaar maart in dienst bij Go Ahead Eagles. Via de nacompetitie dwong hij met de ploeg promotie naar de Eredivisie af. De club bivakkeert echter al sinds de start van dit seizoen in de onderste regionen van de ranglijst. De laatste vijf wedstrijden werd er één punt gepakt. (NRC)