Trainer De Koning ontslagen bij Go Ahead Eagles

De coach dwong vorig seizoen met de club promotie naar de Eredivisie af. Momenteel staat de ploeg achttiende.

Hans de Koning op archiefbeeld.
Hans de Koning op archiefbeeld. Foto Robin Utrecht/ANP

Voetbalclub Go Ahead Eagles heeft trainer Hans de Koning per direct ontslagen. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de club. Momenteel bezetten de Deventenaren de achttiende plaats in de Eredivisie.

Volgens de directie zijn de club en De Koning vanochtend “in goed overleg” uit elkaar gegaan, waarna de selectie is ingelicht. Volgens technisch manager Dennis Bekking gaven de resultaten van de afgelopen maanden “geen reden aan te nemen dat de neerwaartse spiraal omgebogen zou worden”.

“Als club zijn we dan ook van mening dat dit besluit, hoe moeilijk ook, de kansen op directe of indirecte handhaving vergroot. Dit neemt niet weg dat we Hans de Koning dankbaar zijn voor wat hij voor de club heeft betekend.”

Lees ook: Go Ahead Eagles is nostalgie en goedkoop bier – en dat trekt

Promotie

De Koning trad vorig jaar maart in dienst bij de Go Ahead Eagles. Via de nacompetitie wist hij met de ploeg promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De club bivakkeert echter al sinds de start van de competitie in de onderste regionen van de ranglijst. De laatste vijf wedstrijden werd er één punt gepakt.

Lees ook: Vier keer net geen Eredivisie voor Hans de Koning, nu wel.

De clubleiding wil op korte termijn een vervanger van De Koning aanstellen die de ploeg tot het eind van het seizoen onder zijn hoede moet nemen. Voorlopig nemen assistenten Michel Boerebach en Harry Decheiver de taken van de ontslagen coach op zich.