Noedels met bieflapjes

Ik denk dat een van de doelstellingen van dit boek is, naast dat mensen gezonder eten, dat mensen ook in aanraking komen met buitenlandse keukens. Die bieden namelijk de mogelijkheid gevarieerd te eten.

Maar zoals ik maandag al schreef, is dat in dit boek niet altijd even goed uitgevoerd. Vaak zijn de recepten standaard en saai. Dat is een gemiste kans, want buitenlands eten is hartstikke lekker. Zo is deze klassieker van noedels met bieflapjes heerlijk, en is het ook wel eens fijn die niet te laten thuisbezorgen maar zelf in elkaar te draaien.

Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels goed uitlekken. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Snijd de peper in smalle ringen. Hak de steeltjes van de koriander klein. Snijd de bieflap in dunne reepjes.

Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de reepjes vlees in een paar minuten bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember zacht. Roerbak de paksoi en de koriandersteeltjes kort mee. Voeg de ringetjes peper en de noedels toe en warm het geheel goed door. Maak het op smaak met de ketjap en schep het vlees er door. Strooi de korianderblaadjes erover.