Terrorisme

In Sint-Jans-Molenbeek worden 51 organisaties gelinkt aan terreur

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek huizen 51 organisaties die mogelijk betrokken zijn bij terrorisme. Dat blijkt uit een vertrouwelijk politierapport waarover de Belgische krant De Morgen schrijft. Wel is er vorig jaar niemand meer uit Molenbeek naar Syrië vertrokken. Na de aanslagen in Parijs beloofde de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon een strengere aanpak van radicaliserende moslims. Daarop onderzocht de politie meer dan 8.600 woningen en bijna 23.000 inwoners. Van de meer dan 1.600 organisaties in de wijk worden er 102 verdacht van banden met criminaliteit en 51 met terreur. Het gaat dan vaak om iemand die wordt genoemd in terreurdossiers. (NRC)

Zo werd België vorig jaar zelf doelwit pagina 6-7