Postsorteercentrum

Bombrief gericht aan Dijsselbloem onderschept in Athene

Demissionair minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem (PvdA) was doelwit van een Griekse bombrief. Dat bevestigt een woordvoerder van zijn ministerie. Maandag zijn in Athene acht bombrieven onderschept en onschadelijk gemaakt. Een ervan was aan Dijsselbloem gericht. Ze werden gevonden in een postsorteercentrum bij Athene. De andere bombrieven waren gericht aan politici van onder meer de Europese Unie en de Europese Centrale Bank. Vorige week zijn ook in Duitsland en Frankrijk bombrieven ontdekt. Een ervan ontplofte bij een vestiging van het Internationaal Monetair Fonds in Parijs en verwondde een medewerkster. De verantwoordelijkheid hiervoor is opgeëist door een linkse autonome groep, Samenzwering van Vuurcellen, uit Griekenland. (NRC)