Olympische Spelen

Parijs en LA willen alleen in 2024 Spelen organiseren, niet in 2028

Een revolutionair dubbelbesluit van het Internationaal Olympisch Comité zal er zeer waarschijnlijk niet komen. Het IOC voelde wel voor het tegelijkertijd toewijzen van de Olympische Spelen in 2024 en 2028, met Parijs en Los Angeles als kandidaten maar beide steden gaven dinsdag te kennen zich alleen kandidaat te stellen voor 2024. Parijs, dat de Spelen ook in 1924 organiseerde, liet als eerste weten dat het niet in de race is voor de organisatie in 2028. Dat benadrukte de voortrekker van het bidteam, drievoudig olympisch kampioen kanovaren Tony Estanguet. „Het is 2024 of niet. Parijs gaat niet voor 2028.” Los Angeles volgde later op de dag met een soortgelijke verklaring. „LA is de juiste stad voor 2024 en alleen dat jaar. Alle permanente accommodaties staan er al en we hebben nu 88 procent publieke steun”, meldde het bidcomité. Parijs en Los Angeles zijn nog de enige twee steden die de Zomerspelen in 2024 willen organiseren. (ANP)