Honkbal

Verenigde Staten halen voor het eerst finale World Baseball Classic

De honkballers van Puerto Rico nemen het in de finale van de World Baseball Classic op tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen versloegen dinsdag Japan in het stadion van de Los Angeles Dodgers met 2-1, nadat Puerto Rico een dag eerder na een thriller net te sterk was geweest voor Oranje (4-3). Het is de eerste keer dat Team USA de finale van de WBC, het officieuze WK, bereikt. In 2009 reikte de ploeg al wel tot de halve finales van het prestigieuze toernooi. Nadat ze eerder titelverdediger Dominicaanse Republiek uit de halve finales hielden, treffen de Amerikanen nu de verliezend finalist van 2013. Beide teams speelden in de tweede ronde al tegen elkaar. Toen was het nog ongeslagen Puerto Rico met 6-5 net te sterk. De finale is in de Nederlandse nacht van woensdag op donderdag. (ANP)