Recensie

Recensie

Gitaarpartijen die boven de wolken zweven

De melancholische doom metal van Pallbearer zweeft ergens tussen Black Sabbath en Mastodon. Het heeft de muzikale dictie van die eerste band, en de vernieuwingsdrang van de tweede. De wat zalvende stem van Pallbearers Brett Campbell doet denken aan een jonge Ozzy Osbourne, maar dan na een paar intensieve zanglessen en een gezonder dieet. De sterke melodieën van de band uit Little Rock, Arkansas worden ook op dit nieuwe Heartless met scheppen tegelijk richting de luisteraar uitgerold. De kracht zit in de dubbele gitaarpartijen, die steeds onafhankelijk van elkaar een lijn kiezen. De een vlak boven de grond, de ander hoog boven de wolken. Het mooist is het als de vocalen hetzelfde doen, zoals op driekwart van openingsnummer ‘I Saw the End’, waarin prachtige, meerstemmige zang volgt op een mooi tokkelende gitaar.

Live: Roadburn festival, 23/4, 013 Tilburg