Recensie

Recensie Media

Drake duidt alvast het geluid van deze zomer

Drake – de popster die vorig jaar alle streamingrecords brak - presenteert zijn nieuwste collectie nummers niet als album maar als een playlist op muziekstreamingdiensten. More Life, geïnspireerd op Drake’s radioshow OVO Sound Radio, is het beste werk wat de Canadees in tijden uitbracht. Een collectie soepel op elkaar aansluitende, aanstekelijke nieuwe tunes waarin de grootste popartiest van het moment met zijn gastartiesten put uit trap, grime, afrobeats, dancehall, house en R&B en alvast het geluid van de aankomende zomer duidt.

Het briljante nummern‘Portland’ viert de populariteit van de fluit als sfeerbrenger in trapmuziek. De Britse MC’s Giggs en Skepta brengen grime-vuur en de track ‘Madiba Riddim’ moet wereldhit ‘One Dance’ gaan evenaren. Niet elk nummer is even sterk maar dat past ook wel bij de losse, grasduinende opzet. En je kunt natuurlijk altijd je eigen playlist maken.

Drake staat op 27 en 28 maart in de Ziggo Dome