Tennis

Federer richting topvijf, Kerber weer op eerste plek

De Zwitserse tennisser Roger Federer staat zesde op de nieuwste wereldranglijst, die maandag is gepubliceerd. Hij stond tiende. Federer steeg flink door de zege zondagnacht Nederlandse tijd op het prestigieuze masterstoernooi van Indian Wells – ook wel de ‘vijfde grand slam’ genoemd. In de finale versloeg hij landgenoot en vriend Stan Wawrinka met 6-4 en 7-5. In Californië verloor Federer geen set. En hij overklaste Rafael Nadal in de vierde ronde. Hij verdreef zijn Spaanse rivaal (nu zevende) van de zesde plaats. Federer is met zijn 35 jaar nu de oudste speler die een masterstoernooi heeft gewonnen, Andre Agassi had het record in handen, hij was 34 toen hij in 2004 het toernooi van Cincinnati won. In januari won Federer ook de Australian Open na een afwezigheid van een half jaar door een knieblessure. Robin Haase staat 48ste. Bij de vrouwen keerde de Duitse Angelique Kerber terug op de eerste plaats. Ze heeft Serena Williams afgelost. Kerber profiteerde van de knieblessure van Williams, die daardoor afgelopen week ontbrak op het toernooi van Indian Wells en ook komende week Miami mist. Het bereiken van de achtste finales in Indian Wells volstond voor Kerber om de eerste plek te heroveren. Kiki Bertens zakte van plek 20 naar 21. (NRC)