Onderhoud NS

Sterke stijging vertragingen in eerste drie maanden van 2017 door defecte treinen

In het eerste kwartaal van 2017 waren meer treinen in Nederland vertraagd door defect materieel dan in het eerste kwartaal van 2016 het geval was. In totaal liepen reizigers door wat NS aanmerkte als ‘defecte trein’ 188 keer vertraging op, een stijging van 61 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van rijdendetreinen.nl, een website die vertragingen bijhoudt op basis van NS-reisinformatie. De NS bevestigt de cijfers. Een woordvoerder zegt echter dat de toename niet per se komt door defecte treinen, maar bijvoorbeeld door nieuwe sprinters waar machinisten en technici nog aan moeten wennen. Die vallen daardoor af en toe stil. De Maatschappij voor Beter OV zegt in het AD dat NS-materieel wel degelijk met achterstallig onderhoud kampt. (NRC)

    • Milo van Bokkum