Geluk

88 procent van de Nederlanders voelt zich gelukkig

88 procent van de volwassen Nederlanders noemt zichzelf gelukkig. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag, op de internationale dag van het geluk. 3 procent noemt zichzelf echt ongelukkig en 9 procent gelukkig noch ongelukkig. Sinds het CBS in 2013 op deze wijze is gaan meten zijn de percentages min of meer stabiel. Uit de cijfers blijkt dat geluksgevoel voor een groot deel samenhangt met de staat van iemands gezondheid. Ook het hebben van een relatie heeft een duidelijke invloed. Van de mensen zonder relatie is 79 procent gelukkig. Maandag kwam ook het World Happiness Report 2017 uit. Daarin staat Nederland op de zesde plek, onder Noorwegen, Denemarken, IJsland, Zwitserland en Finland. Dat is een plekje hoger dan vorig jaar, ten koste van Canada. (NRC)