Zestien winkels verkocht van failliete The Phone House

Het bedrijf ging vorige maand failliet. Mogelijk worden deze week nog meer van de 64 nog geopende vestigingen verkocht.

Foto: Jeroen Jumelet/ANP

Het failliete The Phone House heeft zestien nog geopende vestigingen verkocht, meldden de curatoren in een persbericht. Deze week worden mogelijk nog meer van de 64 nog geopende winkels van de belwinkelketen verkocht. De verkochte winkels gaan als zelfstandige franchisevestigingen verder.

The Phone House vroeg vorige maand een faillissement aan. Dat gold voor het hoofdbedrijf en zeventig eigen winkels, maar niet voor de zeventig franchisezaken van het bedrijf. Van de zeventig eigen winkels blijven er 64 voorlopig open.

Lees ook: Telefoonwinkel Phone House vraagt faillissement aan

Concurrentie

Het bedrijf, dat zich in 1998 in Nederland vestigde, had de afgelopen jaren veel last van concurrentie door telecombedrijven. In 2014 sloot The Phone House 50 van de 170 winkels en voerde een reorganisatie op het hoofdkantoor door waarbij tweehonderd banen verloren gingen.

Lees ook: En wéér vallen er klappen in de winkelstraat

Het bedrijf liep verder schade op door een uitspraak van de Hoge Raad in 2014. De Raad bepaalde toen dat klanten beter moesten worden voorgelicht over de verborgen kosten van een ‘gratis telefoon’ bij het afsluiten van een abonnement. Dat beperkte de mogelijkheden van The Phone House om een abonnement met een gratis telefoon aan te bieden, waardoor het verkoop van abonnementen in de winkels terugliep.

Lees ook: De telefoon is algauw te duur betaald