World Baseball Classic

Nederlandse honkballers treffen in halve finale favoriet Puerto Rico

De Nederlandse honkballers nemen het in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) in de halve finale van de World Baseball Classic op tegen Puerto Rico. Die ploeg versloeg vrijdag in San Diego het team van de Verenigde Staten met 6-5 en is daarmee al zeker van groepswinst.

De Amerikanen schakelden een dag later titelverdediger Dominicaanse Republiek uit en is de vierde halvefinalist. De Verenigde Staten spelen dan tegen Japan, groepswinnaar in de tweede ronde in de poule met Nederland.

Puerto Rico is de verliezend finalist van de vorige editie in 2013. De ploeg, samen met de VS favoriet voor de titel, bleef ook in het vijfde duel ongeslagen.

De Nederlandse honkballers beleefden zaterdag een slechte generale repetitie in de aanloop naar die halve finale tegen Puerto Rico. Ze verloren in Arizona met ruime cijfers een oefenwedstrijd tegen Arizona Diamondbacks (5-12). De ploeg van bondscoach Hensley Meulens speelde niet in de sterkst mogelijke samenstelling en bleef ver verwijderd van het hoge niveau in de World Baseball Classic. (ANP)