Wielrennen

Winnaar van de ‘Tom Simpson-Tour’ Roger Pingeon overleden

Foto AFP
Foto AFP

De Franse oud-wielrenner Roger Pingeon is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Pingeon won de Ronde van Frankrijk in 1967, de editie waarin de Brit Tom Simpson op de flanken van de Mont Ventoux overleed. Pingeon was 76 jaar. HIj is de derde oud-Tourwinnaar die deze winter is overleden. Eerder stierven eind december de Zwitser Ferdi Kübler (97 jaar en winnaar in 1950) en in februari de Fransman Roger Walkowiak (89, winnaar in 1956). Er zijn nog 23 Tourwinnaars in leven. De oudste is de Spanjaard Federico Bahamontes, 88 jaar inmiddels en winnaar in 1959. Pingeon was een tijdgenoot van Jan Janssen, de wielrenner die in 1968 als eerste Nederlander de Tour de France won. In dat jaar werd Pingeon vijfde. (ANP)

    • Robert Hüsken