Tennis

Federer wint Indian Wells na zege op Wawrinka en stijgt naar zesde plek op de wereldranglijst

Foto AFP

De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft zondagnacht Nederlandse tijd het prestigieuze masterstoernooi van Indian Wells gewonnen – ook wel de ‘vijfde grand slam’ genoemd. In de finale versloeg hij landgenoot en vriend Stan Wawrinka met 6-4 en 7-5. In Californië verloor Federer geen set. En hij overklaste Rafael Nadal in de vierde ronde. Federer is met zijn 35 jaar nu de oudste speler die een masterstoernooi wint, Andre Agassi had het record in handen, hij was 34 toen hij in 2004 het toernooi van Cincinnati won. Federer stijgt van de tiende naar de zesde plek op de nieuwe wereldranglijst, die maandag is gepubliceerd. In januari won Federer ook de Australian Open na een afwezigheid van een half jaar door een knieblessure. (NRC)