Eredivisie

Ajax verspeelt kostbare punten in voetbalduel met Excelsior (1-1)

Ajax heeft zondagmiddag kostbare punten verspeeld in Rotterdam door gelijk te spelen tegen Excelsior: 1-1. Daardoor is de achterstand van Ajax op koploper Feyenoord, dat won bij sc Heerenveen, opgelopen tot zes punten – met nog zeven wedstrijden te spelen lijkt de titelstrijd daardoor gestreden. Excelsior kwam na een klein half uur op voorsprong door een eigen doelpunt van Kenny Tete. Een paar minuten later maakte Justin Kluivert voor Ajax de gelijkmaker – zijn eerste doelpunt. Ook Feyenoord kwam in Heerenveen in de eerste helft op achterstand en maakte pas na bijna een uur spelen de gelijkmaker. Tonny Vilhena maakte in de 70ste minuut de winnende treffer: 1-2. (NRC)

De titel kan Ajax al bijna vergeten pagina S2-3