Diplomatiek conflict

Erdogan beschuldigt Merkel persoonlijk van nazipraktijken

De Turkse president Erdogan heeft zondagmiddag de Duitse kanselier Merkel persoonlijk in verband gebracht met nazi’s. „Jij maakt op dit moment gebruik van nazipraktijken”, zei hij volgens persbureau AP in een toespraak in Istanbul.

Erdogan bracht Duitsland én Nederland eerder in verband met nazipraktijken, maar legde nooit expliciet een link met een regeringsleider. Hij zei volgens Turkse media verder dat ze de gaskamers weer zouden terughalen als ze zich niet zouden schamen. De opmerkingen markeren het nieuwste hoofdstuk in de diplomatieke spanningen. Eerder deze maand zegde Duitsland om veiligheidsredenen enkele bijeenkomsten van Turkse ministers in het land af. De ministers kwamen campagne voeren voor het referendum in Turkije op 16 april. (NRC)

    • Auteur Onbekend