Politieachtervolging Almelo eindigt in vernielingen

Er werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen in de auto en bij het fouilleren van de inzittenden.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Een auto heeft tijdens een politieachtervolging in een buitenwijk van Almelo op zaterdagnacht een spoor van vernielingen achtergelaten. De politie kon de drie inzittenden pas arresteren nadat het voertuig met hoge snelheid op een geparkeerde auto botste.

Na arrestatie bleek dat de drie mannen grote hoeveelheden drugs in hun bezit hebben, bevestigt de politie. Hoewel het uitgaansavond was in Almelo, zijn er geen mensen gewond geraakt. Verschillende fietsers en voetgangers zijn opgeschrokken en hebben zich snel in veiligheid moeten brengen. Wel raakte het voertuig van de verdachten vijf geparkeerde auto’s langs de weg. Een dienstauto van de politie raakte ook beschadigd.

Bekende van de politie

De politie besloot rond 01:15 uur de betreffende auto te controleren omdat deze bekend stond als een voertuig dat regelmatig bestuurd werd door iemand die geen rijbewijs had. De 38-jarige bestuurder stopte niet en de politie zette de achtervolging in. Er werden waarschuwingsschoten gelost, maar ook dat mocht niet baten. Uiteindelijk stopte het voertuig nadat de bestuurder de controle over het stuur verloor en hard tegen een geparkeerde auto opreed. Nadat de auto tot staan kwam probeerde de bestuurder nog weg te komen, maar de politie heeft hem te voet ingehaald.

Twitter avatar POL_Overijssel Politie Overijssel Achtervolging #Almelo Deldensestraat eindigde in aanrijding. 5 geparkeerde voertuigen, politieauto en vluchtauto raakten beschadigd ^cw

Bij arrestatie bleek dat de bestuurder nog vijftig dagen celstraf had openstaan. Ook zat er iemand in de auto die bekend was bij de politie vanwege eerdere drugsgerelateerde overtredingen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het voorval, inclusief een bloedproef bij de bestuurder.